A sous-vide szó szerint „vákuumban” főzést jelent. A sous-vide főzés végre eljutott a normál konyhákba, és egyre népszerűbbé válik. Kiváló kulináris specialitásokat készíthet otthon, munkáskodás nélkül, félelem nélkül és örömmel. De nemcsak ennyi, a sous-vide segítségével sokkal jobb, finomabb és elsősorban egészségesebb étkezéseket fogyaszthat.
Vissza az e-shophoz
e-shop
Válasszon olyan témákat, amelyek érdeklik Önt
Magazin kategóriák
Hogyan válasszunk...
Vélemények
Friss hírek, tanácsok és tippek
Sous-vide főzés

Mit nyerhet a sous-vide főzéssel?
- Jobb íz, illat és megjelenés
A sous-vide főzésnek köszönhetően az elkészített alapanyagok megőrzik a jellegzetes ízüket, illatukat és színüket. A zöldségek ropogósak és frissek, a húsok illatosak és szaftosak, gyönyörű textúrával.
- Egészségesebb ételek
A sous-vide főzés során nem vesznek el tápanyagok, vitaminok és egészséges anyagok, mivel nem párolognak el. Mindezek az alapanyagokban maradnak, így hozzájárulnak egészségünkhöz és immunrendszerünkhöz.
- Pénzmegtakarítás
A sous-vide ételeket egyszerre és előre is elkészítheted. Így nem szükséges minden főzés után rengeteg edényt mosogatni, vagy folyamatosan időt szánni az előkészületekre. A sous-vide főzők olyan alacsony energiafogyasztással rendelkeznek, hogy használatuk pénzmegtakarítást eredményez a háztartásban.
- Több szabadidő
Okos sous-vide főzők, mint például a G21 Akura, használatával több időt nyerhetsz magadra. Már nem kell a tűzhely mellett állnod vagy a sütőbe kukucskálnod, mivel a G21 Smart Home okostelefonos alkalmazásán keresztül WiFi-n keresztül irányíthatod a konyhádat, és a sous-vide finomságokat akkor is elkezdheted készíteni, amikor épp dolgozol vagy kirándulsz.
- Nem ér meglepetés, ha váratlan látogatók jönnek
Ha a sous-vide főzés után gyorsan lehűtöd és lefagyasztod az elkészült ételeket, mindig kéznél lesznek, és bármikor felhasználhatók. Így nem érhet meglepetés, ha elfelejtetted a vásárlást, vagy ha nem bejelentett látogató érkezik.
- Gurman ételek mindig tökéletes eredménnyel
Sous-vide főzésnél nem kell aggódnod az ételek leégése vagy túlfőzése miatt, nem kell időt figyelned, és nem kell órákat töltened a konyhában az eredmény miatt aggódva.
Miben rejlik a sous-vide főzés lényege?
A sous-vide főzés lényege, hogy az alapanyagokat tökéletesen lezárják vákuumcsomagolásban. A csomagolás két formátumban történhet:
- Zacskók, amelyeket a vákuumozóval történő levegőelszívás után hermetikusan lezárnak. Előnyük, hogy gyorsabb a kezelés, mivel csak egy végét kell lezárni a vákuumozóval.
- Tekercsek, amelyeket vákuumozóval mindkét oldalon lezárhatsz. A tekercsek előnye, hogy méretüket az alapanyagok szükségletei és mennyisége szerint állíthatod be.
A vákuumcsomagolt alapanyagokat, akár nyers, marinírozott vagy előfőzött alapanyagokról van szó, vízfürdőbe helyezed, csatlakoztatod a sous-vide főzőt a kívánt programmal, és már nem kell másra figyelned.
A sous-vide főzéssel készült ételeket azonnal tálalhatod, vagy gyorsan és rövid időre készítheted el őket – például a tökéletes szaftos steak-et erős hőn piríthatod, hogy a szélei megkapják azt a csodálatos ropogósságot, amit annyira szeretsz, a desszertet díszítheted, a halat meglocsolhatod citrommal, és már tálalhatod is.