0
Az Ön kosara üres

06 - 1 - 700 8706

Hé - Pé: 8:30 - 16:30

Minden kategória
  • Kategóriák 
  • Gyártók 

Hogyan ismerjük fel a minőséges konyhai eszközöket: Konyhai kések

Az első knyhai késeinket általában darabokban gyűjtöttük. Az egyiket anyukánktól kaptuk, pár darabot vettünk magunknak, amiket sietve vásároltunk a boltban, a lakás egyéb kiegészítőivel együtt. Mivel azonban a konyhai kés minden konyha alapja, nézzük meg hogyan tudunk minőséges késeket kiválasztani.

Mire figyeljen konyhai kések vásárlásakor?

Az anyag, amelyből a kések készülnek

A minőséges pengék kiváló minőségű acélból készülnek. Az acélnak, amelyből a késpengék készülnek, rozsdamentesnek, nem mérgezőnek, tartósnak, keménynek és enyhén rugalmasnak kell lennie. Ezért a szakértők az 5CR15 acélt ajánlják, amely olyan magas minőséget biztosít, hogy vadászkések gyártásához is felhasználható.

Damaszkuszi acél, magas minőség vagy reklámfogás?

A damaszkusz kések, ha helyesen készülnek, egyértelműen a magasabb kategóriába tartoznak. Még a profi szakácsok sem tudnak nekik ellenállni. A damaszkuszi acélt már régen is használták kardok fegyverek készítéséhez. Ez egy nagyon ellenálló anyag, mivel két vagy több különféle acéllemez rétegzésével állítják elő. Egy egységet alkotva megsokszorozódnak az egyes rétegek jó tulajdonságai. Például a G21 Gourmet Damaszkusz kések kiváló minőségű damasztkések, 67 rétegű damaszkuszi acélból készülnek.

Milyen legyen a kés markolata?

FIx. Stabil. A penge nem mozoghat benne és jól kell ülnie a kezében. Ezért nagyon fontos a markolat és a minőségi penge is. A késmarkolatok gyártásának nagyon népszerű anyaga az extra kemény fa, hőkezelt gyantával impegrálva – Pakka wood. A fokozatos csomagolás során a markolat szorosan tapad a kés pengéjéhez, majd hagyjuk megszilárdulni, hogy szilárd és kompakt egységet képezzen. A tökéletes felhasználói elégedettségre törekvő gyártó még tovább csiszolja a markolatot, elegáns kinézetet hozva létre. Az így gyártott markolatok évtizedek óta rendkívül tartósak és kiváló minőségűek.

Hogyan lehet meghosszabbítani a kések élettartamát?

A késeink meghálálák, ha becsületesen gondoskodunk róluk. Bár mosogatógépben moshatóak, nem javasoljuk. A penge tisztításának legjobb módja az, ha nedves szivaccsal letörli, majd leöblíti és alaposan megszárítja. Csak így lehet megőrizni a kiváló tapadást és a kiváló élességet.

A kések megfelelő tárolása – fiókban vagy állványban?

Több ok miatt ne helyezzen késeket a konyhapult fiókjába:

  • Biztonság – kisgyermekes háztartásokban a kiváló minőségű és éles késeknek nem szabad elérhető helyen lenniük. Igen, rengeteg biztosíték van a fiókhoz, de a késnek mindig ott kell lennie, ahol nehezen elérhető. Amikor a kést kihúzza a fiókból, akár meg is vághtja
  • Hosszabb élettartam – más késekkel vagy edényekkel érintkezve a kés pengéje eltompul.
  • A késeket mindig egy speciálisan kialakított állványba helyezze (és gyemekektől elzárva).